Google eksik parçayı tamamladı: Chromecast

Google geçtiğimiz çarşamba yeni oyuncağı Chromecast 'i duyurdu, bu yeni oyuncak içeriğimi TV 'e taşımanın artık yeni ve kolay bir yolunu bizlere sunuyor. USB 2.0 Boyutlarında olan bu alet 35$ yaklaşık 75TL fiyatla satışına başlamış durumda, satışına başlayalı iki gün olmasına rağmen stokları tükenen chromecast için netflix ile birlikte bir kampanyası bile mevcuttu fakat google şuan için kampyaları durdurduğuna dair bir haber yayımladı. Televizyonunuzun HDMI portundan bağlanan bu küçük alet o kadar kuvvetliki daha fazla enerji ihtiyacı duyduğundan, ek aparat olarak gelen usb takviye kablosu ile enerji beslemesi alıyor. Artık hemen hemen yeni TV lerin çoğunda olan USB2.0 çıkışına bağlanarak ekstra bir güç takviyesi sağlamış oluyorsunuz. Chromecast HDMI 'dan bağlanıyor.
Chromecast Wi-Fi kullanarak internet bağlantınız üzerinden bağlantı kuruyor. Google netflix ve youtube dan gelen trafiğin çoğunun PC 'lere, tabletlere, ve akıllı telefonlara gittiğini fakat bu resimdeki eksikliği bulduklarından bahsediyor ve diyorki TV bu resimde eksikti, bu parçayı chromecast ile kapattık ve ortaya güzel bir uygulama döngüsü çıktı. Dünyada ortalama insanların %8 gibi bir oranı TV 'lerini internete bağlamış durumda. Bu oran çok az şeklinde bir açıklama yapıyor. Chromecast sadece Android sistemlerde değil, Apple ve PC lerdede çalışabiliyor. App Store da hali hazırda bir Uygulama yayımlanmış durumda.
   
 Fakat şuan için sadece USA 'de destekleniyor. En kısa sürede diğer ülkelerdede satışa sunulucağı bilgisini vermektende kaçınmıyorlar. Chromecast in bir diğer güzel özelliği ise, Apple TV gibi evde Apple ürünü olmadığı zaman Apple TV 'i kullanamamanız. Chromecase ise tüm cihazlar ile kullanabilirliği ile evde farklı bir tecrübe kazandıracağı kesin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder