Türkcell Süperlig Yayın İhalesi

Tükrcell Süper Lig Yayın İhalesi Yapıldı



Aziz YILDIRIM 'ın Kulüplerbirliğiden istifası ile gündeme gelen Yayın ihalesi ve maddi kaynak beklentileri cevabını bulmuş oldu. İlk önce şunu söylemeliyiz. Türk futbolu açısından inanılmaz güzel bir gelişme oldu. Yayınların yine Digitürk 'de kalması altyapı sıkıntısı olan TürkTelekom 'a istinaden yine güzel bir gelişme. Şimdi herkezin görevi çok zor, Türk takımları bu değeri yukarıda ve doygunluğunu sağlıyabilmek için izliyicilere güzel ve kaliteli, sürükleyici maçlar izlettirmek durumundalar. 2009-2010 İlk yarısına bakılırsa zaten takımlarımızın hepsinde bir ışık var.

Türk Telekomun Etkisi


Diyelim ki Türk Telekom yayın ihalelerini aldı. Ne Olurdu ?


Türk Telekom Yeni bir yayın denemenin hazzını taşıyordu "IPTV" Bu yeni yayın sistemi evlerimize gelen internet 'in daha baskın olması demek olucaktı. Telefon hatları üzerinden yapılacak yayınlar, Bir çok sektörede balta vuracaktı. Bir bakımdan Türk Telekom 'un ihaleye veda etmesine sevindim ama bir yandan da insan üzülüyor. Bu yeni yayın sistemi ile bir çok yenilik bizi bekliyordu. Fakat olmadı. Üzülme Telekom "2015 - 2020" Yayınlarını daha güçlü gelip alacağınızdan hiç şüphemiz yok.



Telekom 'un ihale sürecinde gösterdiği performans ile bugün ligimizin metabolizmasını hızlandırdı, Bir protein bir vitamin etkisi yaptı.

Teşekkürü size borç biliriz. Sağol varol Telekom.

İhale Sonrası Lige Bir Göz Atalım


İhale sonrası Türcell Süperlig takımları gelirlerini 3 katına çıkarmış olucak. Belirli kriterlere göre, daha etkili ve başarılı takım daha çok kazanıcak buna göre de kasasını dolduracak. Zaten ihaleden sonra hemen hareketlenmede başladı. Takımlar bir bir transfer haberlerini yayınladılar. Fenerbahçe Gökhan ÜNAL ile sözleşme imzalarken, Galatasaray ise NEİL ile sözleşme imzaladı. "Trabzon, Ankaragücü ve Eskişehirspor" da bazı takımlar.

Ben bir Fenerbahçe taraftarıyım futbolu severim ve her fırsatta konuşmaktan çekinmem. Pek taraflı yazmayı sevmem ama bir yorumda bulunmak ve iddaa atmak istiyorum ortaya. Fenerbhaçe Gökhan ÜNAL ile anlaşması büyük bir olaydır. Gökhan 'ın ikinci yarıda Fenerbahçe forması altında etkili futbolu ile gol kralı olmasını bekliyorum. Fenerbahçe Mateja Kezman 'dan sonra 10 yıldır ileri uca yaptığı en iyi transferidir. Hep birlikte izleyip şahit olacağız. Avrupa kupaları öncesi bu transfer Fenerbahçeye çok iyi motivasyon sağlıyacağı aşikardır.