3D Yayınlarda Kıpırdanmalar Devam Ediyor

Daha yarım yüzyıl önce, 1955 yılında, Kramden,The Honeymooners 'dan bir bölüm;  hasis otobüs sürücüsü Jackie Gleason oynadığı, Karısına şöyle demişti; Alice, televizyon almıyorum, çünkü 3-D 'i bekliyorum.

Beklenti yakında sona erecek. Tam teşekküllü 3-D televizyon savaşları Birleşik Devletler 'de patlak verdi bile. Üreticilerin söylediklerine göre programcılar ve editörler yeni nesil kanallar için harıl harıl çalışmaya başlamışlar.




Çoğu kişi şüphesiz binlerce dolarlık LCD ve Plazmalarını duvarlarından söküp, 2000$ 'dan başlıyan fiyatlar ile bu son teknoloji high-end 3-D televizyonların izini sürmeye başlıyacaklar. Aman ne kadar güzel. Biz burda LED TV ile daha yeni yeni içli dışlı olurken elemanlar 3-D Diyor ?? Tabi bu yayınları izliyebilmek için de , 3-D gözlükler gibi teknik birkaç gözlük ekipmana ihtiyaç duyulucak.

Programcılar ve teknoloji firmaları, Müşterilerin bu yeni nesil üçüncü boyut televizyona aşık olmaya hazır olduklarna dair bahse girebileceklerini söylüyorlar. Haklılarda bende ağzım açık dinliyorum bu haberleri. Şu da çok açık ki, James Cameron 'un "Avatar" 'ı bu teknolojinin etkisini hissetirmesini sağlayan ana faktör. Dünyada $1 milyar dolarlık hasılat ile tavan yapan filmin ne kadar çok ilgi çektiğini örnekleyebiliriz. Teknoloji firmaları evimize eşdeğer bir deneyim getirmek için kararlılar.

Ohio maçından..

ESPN 'in açıklamasına göre yeni bir ağ teknoloji ile haziranda yapılacak olan Dünya Kupası maçlarını ve NBA maçlarını 3-D olarak yayınlamayı düşünüyorlar. Discovery, Imax ve Sony 'nin açıklamasına göre 3-D kanalları gelecek sene işlevsel hale getirmeyi planlıyorlar. Uydu servis sağlıyıcısı DirecTV ve diğer birkaç firma beklenen 3-D ile ilgili açıklaramaları International Consumer Electronics Show 'da yapmayı planlıyor.

Yeni sistemleri hazırlıyanlar, şimdi kullandığımız ve yakın zaman içerisinde eski sistemler olarak nitelendireceğimiz sistemlerimizide nasıl değerlendiriceğimiz konusunda bize göz kulak olurlar inşallah.

2010 'u 3-D yayıncılığın kasıp kavuracağını tahmin etmek zor değil. Yetkililerin şimdiden bu kadar üstüne düşülmemesi gerektiğini vurguluyorlar fakat onlarda farkında ki bunun gözardı edemezler herkes harıl harıl bir an önce bu sistemi ayağa kaldırmak için uğraşıyor.