Uydu alıcınızdan yüksek verim almanın 5 yolu

1. Çanak ayarınızı özel olarak yaptırın

;
Çanak ayarınız kanalları uydu alıcınız aracılığı ile izleyebilmeniz için çok önemlidir. Eğer çanağınız profosyonelce ayarlanmamış ise sinyal seviyesi düşük olan bazı kanalları izleme fırsatınız olmayacaktır. Çanak ayarı için profosyonel ayar cihazı kullanan bir teknik servise başvurunuz.

2. Belirli aralıklar ile yeni kanal taraması yapın

;
Türksat uydusu üzerinden verilen özel bir hizmet ile Eas Promo kanalı üzerinden yapacağınız uydu taramasında , uyduya eklenen tüm yeni kanallar listelenecektir. Yeni bir kanalın geldiği haberini aldığınızda ya da herhangi bir kanalınız izlenemez duruma geldiğinde Eas Promo kanalı üzerinden uydu taraması yaptırınız. Böylelikle sürekli tek tek frekans eklemeden en yeni kanalları kolayca bulabilirsiniz. Ancak bazı kanallar ( Cnbc-e paketi gibi ) bu uydu taramasında düşmeyebilir. Bu kanalları internetten bulacağınız yeni frekansları yardımı ile cihazınıza tek tek eklemeniz gerekmektedir.

3. Tüm kanalları gezerek özel kanal listesinizi düzenleyin

;
Dijital uydu yayınları gün geçtikçe çoğaldığından bu kanalları takip etmek de güçleşmektedir. Çoğu kişi kalitesinin farkında olmadığı birçok kanalı bu yüzden izleyememektedir. Hatta bu kanal çokluğunda kaliteli kanalların farkına varamamaktadır. Bu yüzden siz de yeni bir uydu kanal taraması yaptıktan sonra tüm kanalları gezerek beğendiğiniz kanalları listenizin başına alınız. Kullanıcılar genellikle ilk 20 kanaldan sonraki kanalları gezmeye üşenirler. Bu yüzden kanal listeniz zamanınızı iyi değerlendirmeniz açısından önemlidir.

4. Gereksiz kanalları silin

;
Yerli dijital kanalların sayısı bugün 185 civarıdır. Ancak muhtemelen bu kanalların sadece 50′ye yakını sizin ilgi alanınıza girmektedir. Siz de sizin ilgi alanınıza girmeyen bu kanalları kanal listenizden silerek hem zamandan kazanın hem de cihazınızın daha hızlı çalışmasını sağlayın. Birçok gereksiz reklam kanalını ve kalitesiz müzik kanallarını silmeniz sizin yararınıza olacaktır.

5. En iyi görüntü kalitesi için Scart Kablo kullanın

;
Cihazınız ile televizyonunuz arasındaki bağlantı görüntü kalitesini büyük oranda etkiler. En yüksek görüntü kalitesine ulaşmak için Scart Kablo kullanmanız gerekmektedir. Ancak bunun için televizyonunuzda Scart girişi bulunmalıdır. Scart Kablo kullanmadan önceki ve sonraki görüntü kalitesi sizi şaşırtabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder